Liikunta ja vapaa-aika

Päivitämme sivuja parhaillaan. Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä sivujen käytössä!

Urheilu- ja liikunta-alue (Pohjavaaran koulu)

Pohjavaaran koulun piha-alueelta löytyy kuntoilualue telineineen. Koulun vieressä on tekonurmikaukalo, jossa talvella luistelukenttä. Kesällä kaukalon vieressä sijaitsee avoin hiekkakenttä.

Pohjavaaran koulun liikuntasali

Sotkamon kunnan tiloja on mahdollista varata omaan käytöön. Perehdythän kunnan ohjeisiin ja mahdollisiin vuokramaksuihin kunnan sivuilla. Linkki Pohjavaaran koulun salin varauksiin löytyy TÄSTÄ.

Ulkoilureitit

Noin 2km pitkä ulkoilureitti lähtee koulun vierestä. Lisäksi kylien alueella on paljon metsäpolkuja ja hyvät maastot juoksuun, maastopyöräilyyn ja retkeilyyn.

Luontopolku

Pohjavaaran uusi luontopolku kulkee Pohjavaaran alueella. Luontopolulle pääset koululta lähtevän pururadan varrelta.

Kyläladut

Talvikaudella Pohjavaaran koululta lähtee noin 2km valaistu latu. Lisäksi luistelubaanaa on noin 6km. Koululta lähtee myös metsälatuja. Lisäksi metsälatu kiertää Rimpilänniemen alueella sekä kelien salliessa järvilatu Rimpilänniemestä Iivonperään.

Iivonperä (Kokkopurontie)

Iivonperästä löytyy Pohjavaaran seutu ry:n laavu, joka on kyläläisten vapaassa käytössä, yleinen veneelaskupaikka, laituri, sekä uimaranta ja pukukoppi.

Huomioithan, että kelirikon aikaan Iivonperään ei pääse autolla.

Nuasjärvi

Nuasjärvi tarjoaa loistavat puitteet monenlaiseen vesiurheiluun ja vapaa-ajanviettoon.

Aktiivinen seuratoiminta

Alueella toimii aktiivisesti erilaisiin aktiviteetteihin suuntautuneita seuroja. Alueella toimivat seurat löydät “Alueen seurat” -sivulta.

Vuokatti/Sotkamo

Noin 20 min automatkan päässä sijaitsevat Vuokatti ja Sotkamon kirkonkylä tarjoavat monipuoliset liikunnan ja vapaa-ajan palvelut. Alueiden tarjontaan voit tutustua Sotkamon kunnan sivuilla https://www.sotkamo.fi/ tai https://visitsotkamo.com/.

Kajaani

20 min automatkan päässä sijaitsee myös Kajaani. Sotkamon tavoin Kajaani tarjoaa erinomaiset puitteet vapaa-ajan harrastuksiin. Voit tutusta Kajaanin palveluihin ja tarjontaan https://www.kajaani.fi/ tai https://visitkajaani.fi/.